Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over:

* Prijsaanpassing Microsoft 365
* Security Awareness Training, herkennen en voorkomen van phishing aanvallen

 

Mocht u vragen hebben: wij zijn bereikbaar via telefoon en mail. Als u advies nodig heeft of een storing wilt doorgeven, bel onze helpdesk op 088-1110777 of stuur een mail naar support@itstrategen.nl

 

Hartelijke groet,
Team IT Strategen

 

 

Aanpassing prijzen Microsoft 365 licenties

Microsoft gaat binnenkort een globale prijsindex doorvoeren, gebaseerd op de USD-pricing die zij hanteren. Dit betekent dat wereldwijd de prijzen berekend zullen worden op basis van deze USD-pricing. Het gevolg is dat Microsoft per 1 april 2023 de EUR-prijzen van clouddiensten met 11% gaat verhogen.

Op dit moment nemen veel van onze klanten een of meerdere Microsoft 365 abonnementen af met een looptijd van 1 maand. Het voordeel hiervan is dat je elke licentie per maand kunt opzeggen. Het nadeel is dat de prijs van deze abonnementen met 11% verhoogd zullen worden per 1 april 2023.

Het is mogelijk de abonnementen om te zetten van een maandabonnement naar een jaarabonnement. Als je dat doet, dan voorkom je de 11% prijsstijging. Wel zit je dan vast aan een jaarabonnement waarbij tussentijds opzeggen niet mogelijk is. De betaling van jaarabonnementen gebeurt nog wel per maand zoals dat nu ook het geval is.

De tarieven van de jaarabonnementen worden niet door Microsoft verhoogd. Een nadeel van een jaarabonnement is dat je ze niet tussentijds kunt opzeggen. De betalingen van jaarabonnementen gebeurt per maand, zoals nu ook het geval is.

Indien je je huidige maandabonnementen wilt omzetten naar een jaarabonnement, laat ons dat dan weten voor 6 maart a.s., dan zetten we dat voor je om. Na die tijd is het niet meer mogelijk en worden de licenties automatische vanaf 1 april 2023 in prijs verhoogd.

 

Herkennen en voorkomen van phishing aanvallen

 

We zien de laatste tijd een enorme toename in succesvolle phishing aanvallen. Dit komt mede doordat phishing aanvallen steeds lastiger te onderscheiden zijn van valide mails. Goede technische beschermingsmiddelen als een firewall of spam filter blijken helaas niet meer voldoende om malware,- en ransomwarebesmetting te voorkomen. Onderzoek door het digital trust center van het Ministerie van Economische zaken laat ook zien dat vooral het MKB kwetsbaar is voor phishingaanvallen en adviseert om medewerkers te trainen op bewustwording. Lees meer: https://www.digitaltrustcenter.nl/nieuws/1-op-de-5-medewerkers-valt-voor-phishingmail

IT Strategen is een partnership aangegaan met Phished en kiest voor een holistische Security Awareness Training. Hiermee worden medewerkers getraind in het herkennen en voorkomen van phishing aanvallen en helpen wij organisaties om een zero-incident rate te behalen.

Security Awareness gaat véél verder dan alleen bewustmaking. Aangezien 90% van alle data-inbreuken nog steeds begint bij een menselijke fout, is het meer dan ooit nodig om in te zetten op de menselijke factor om cyberaanvallen te voorkomen. Dat kan je alleen door hun gedrag aan te passen.

 

 

Gebruikers die de phishing simulatie ontvangen en op de link en/of bijlage klikken krijgen een melding dat ze op een phishing simulatie hebben geklikt met daarbij direct een aantal tips, waaraan men een phishing mail kan herkennen. Van elke gebruiker wordt bijgehouden hoe hij of zij scoort in een rapportagetool.

Vervolgens ontvangt elke gebruiker op basis van zijn of haar scores volledig automatisch; video’s, korte artikelen, infographics en dynamische quizjes – samengebracht in microlearnings, om gebruikers te trainen op phishing en de bewustwording te verhogen. Hoe slechter een gebruiker scoort, hoe frequenter hij of zij microlearnings ontvangt. Dit leidt in alle gevallen tot een drastische afname van het aantal medewerkers dat nog op phishing berichten klikt.

Het volledige traject verloopt geautomatiseerd, waarvoor er geen extra (beheer) druk op uw organisatie ontstaat.

Als u interesse heeft in een demo, neem dan contact met ons op.

Tot slot

Goed, een heel verhaal! Maar wel een belangrijk verhaal. Als u vragen heeft, of een demo wil inplannen, dan horen we dat graag.

Hartelijke groet,
Team IT Strategen