Donderdag 11 juli heeft Job van den Berge uit hoofde van IT Strategen een Microsoft Azure workshop bijgewoond bij Intercept in Zwolle. Intercept is een van de weinige bedrijven die de status Microsoft Azure Expert Managed Service Provider (MSP) heeft. Het programma kent de status alleen toe aan de meest ervaren organisaties op het gebied van Microsoft Azure.

Wat is Microsoft Azure?
Microsoft Azure is een set cloudservices die constant blijft groeien, organisaties helpt te voorzien in allerlei zakelijke uitdagingen en die Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) combineert.

Azure geeft de vrijheid om met favoriete hulpprogramma’s en frameworks, toepassingen te ontwikkelen, beheren en implementeren op een omvangrijk, wereldwijd netwerk.

Doordat Azure flexibel en hybride is, zijn toepassingen gemakkelijk aan te passen aan de specifieke wensen van elke klant.

Training
Tijdens de training hebben we de technische mogelijkheden van de Microsoft Azureomgeving besproken en zijn er allerlei onderdelen van Azure behandeld. Er is stilgestaan bij het design van een nieuwe omgeving, het migreren van de lokale IT omgeving naar Azure en het technisch inrichten van een Azure omgeving.

Aan bod kwamen ook onderwerpen als:

– Cloudconcepten leren kennen zoals: hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, elasticiteit, flexibiliteit, fouttolerantie en herstel bij noodgevallen.
– Informatie over de voordelen van cloudcomputing in Azure en hoe u hiermee tijd en geld kunt besparen
– Vergelijk en onderscheid basisstrategieën voor het overstappen naar de Azure-cloud
– Verken de breedte van de services die beschikbaar zijn in Azure met inbegrip van computer, netwerk, opslag en beveiliging

De training werd gegeven door Remco Vrielink

Als u meer wilt weten over Microsoft Azure, neem dan vooral contact met ons op.