Een geslaagde verhuizing

Onze klant, een groothandel in fietsen en fietsonderdelen, is verhuisd van Amsterdam naar Alkmaar. Dat betekende dus ook een verhuizing van de IT en wifi. Vooral die laatste is van cruciaal belang. Inmiddels is dit project succesvol afgerond. 

Orders verwerken
In Alkmaar is een groot magazijn gebouwd dat als centrale opslaglocatie gaat dienen voor de groothandel. Tientallen orderpickers lopen daar de hele dag kris kras door alle paden en stellingen van het magazijn om orders te verwerken. Daarvoor gebruiken ze mobiele handterminals. Deze terminals hebben uiteraard een optimale wifi-verbinding nodig door het hele magazijn. 

Wifi-signaal
Er waren een paar uitdagingen waar we voor kwamen te staan. De mobiele terminals vereisen bijvoorbeeld een live verbinding met de databaseservers voor het verwerken van orders. Het magazijn bestaat grotendeels uit grote metalen stellingen met daarin ook nog eens veel artikelen waarin staal verwerkt zit. Het wifi-signaal kan daardoor ernstig verstoord worden. 

Een ander punt was dat ten tijde van het offertetraject het pand en het magazijn nog gebouwd moesten worden. De elektricien moest alle bekabeling opleveren voordat alle magazijnstellingen geplaatst werden. Hierdoor konden wij geen goede wifi-meting doen om de dekking te bepalen. Door de grote hoogte van het magazijn is het niet mogelijk om accesspoints makkelijk te verplaatsen.

De oplossing
Op basis van onze ervaring hebben we een plan opgesteld met onder andere daarin wat de beste posities zijn voor het plaatsen van de wifi-access points. In overleg met de elektricien hebben we reservepunten bepaald waar in de toekomst extra wifi-accesspoints kunnen komen te hangen. Uiteraard is het wifi-netwerk middels een gescheiden verbinding aangesloten op het lokale netwerk.

We hebben ook gekozen voor een professionele wifi-oplossing van Ruckus Wireless. Hiermee wordt een antennepatroon opgezet naar elke mobiele handterminal van iedere orderpicker. Hierdoor is er een heel goede ontvangst en heeft de orderpicker geen last van wifi die wegvalt. Kortom, hij kan ongestoord en zonder problemen zijn werk doen. 

Gebruikte producten

  • 4 x Ruckus Unleashed R310 voor de kantoren
  • 13 x Ruckus Unleashed R510 voor het magazijn
  • Sophos UTM firewall