Om Office 365 te installeeren op een Remote Desktop Server moet je een aantal andere stappen zetten dan het dubbelklikken van een click2run-bestand. Microsoft beschrijft hier uitgebreidt hoe dat werkt.

Als je Office 365 op een RDS wil laten werken, moeten gebruiken wel een geldige licentie hebben. De meest gebruikte daarvoor bij onze klanten is Microsoft 365 Business. Hiermee is het mogelijk om de Officeversie te activeren.

Dit zijn de stappen die genomen moeten worden;

  1. Download de Office Deployment Tool. (ODT) en pak deze uit
  2. Hierin zit een voorbeeld XML file. Deze hebben wij aangepast naar onze voorkeur. Om het nog makkelijker te maken heeft Microsoft een tool ontwikkeld waarmee je een custom-XML kunt genereren. Die vind je hier: Microsoft Deployment Settings   Handige aanpassingen zijn het kiezen van: 32-bits versie, NL taal, Applicaties niet mee installeren, etc. etc. Bewaar de juiste XML.
  3. Nu kan het juiste Officepakket worden gedownloaden met dit commando:
    Open CMD prompt (als admin) :
    Setup.exe /download <pad naar XML bestand>
  4. Na de download kan het pakket worden geinstalleerd met dit commando:
    Setup.exe /configure <pad naar XML bestand>Nu is Office geinstalleerd. Als gebruikers deze voor eht eerst starten, en Single Sign On is niet actief, dan zullen zij zich aeenmlig met hun Office 365 emaildrws en wachtwoord moeten aanmelden waardoor het pakket wordt geactiveerd.Wil je later nog aanpassing aan de installatie doen, door bijvoorbeeld extra onderdelen toe te voegen, dan pas je de XML aan, en voer je stap 4 opnieuw uit.